„Înainte să vorbești, ascultă. Înainte să scrii, gândește. Înainte să cheltuiești , câștigă. Înainte să investești, cercetează. Înainte să critici, asteaptă. Înainte să te rogi, iartă. Înainte să renunți, încearcă. Înainte să te pensionezi, economisește. Înainte să mori, dăruiește.” William A.Ward

Banii sunt unul dintre modurile în care ne putem transforma visurile în realitatea pe care o trăim. Fără bani suficienți, sau trăind într-o lipsă acută de bani, viața poate fi mizerabilă. Dar atunci când ai bani în buzunar, devin toate în mod automat mai bune? Cred că știm cu toții răspunsul.

Banii nu pot schimba ceea ce suntem.

Ei nu fac decât să ne amplifice adevărata natură. Dacă ești un om rău și egoist, ai mai multe resurse cu care să fii rău și egoist. Dacă ești o persoană recunoscătoare și iubitoare , ai mai mult să apreciezi și să dăriuești.

Ia o pauză și gândește-te în urmă la criza financiară din 2008. Miliarde de euro și dolari s-au evaporat pur și simplu. Milioane de locuri de muncă au fost pierdute într-o perioadă de câteva luni.

Tu de ce ai avut parte? Pe tine cum te-a afectat? Câțiva dintre noi au reacționat cu teamă , unii cu furie, unii cu resemnare, alții cu hotarâre. Toate aceste răspunsuri nu vorbeau despre bani, ci despre noi. Aceste evenimente au aruncat o lumină asupra însemnătății reale a banilor pentru noi. Ce putere le oferim noi. Dacă le dăm voie banilor să controleze sau dacă noi preluăm controlul asupra lor.